A jó szakembereket meg is kell tartani

Szinte nincs is olyan ágazat, ami ne küzdene ilyen-olyan mértékű munkaerőhiánnyal. Vannak különösen érintett szegmensek, mint az informatika és az építőipar, de lehetne beszélni a pedagógushiányról és a vendéglátóipar nehézségeiről is.

Egyre magasabb fizetésekkel és egyre jobb juttatásokkal várják a szakembereket az egyes pozíciókban, azonban vannak ezen kívül is tényezők, melyek szerepet játszanak a munkahelyválasztásban. Ilyen a légkör, a hangulat. Ma már egyre inkább felértékelődik ennek a szerepe. Életünk igencsak nagy részét töltjük ugyanis munkával, a munkahelyi közösségben, vagy akár otthon. Fontos, hogy meglegyen a fejlődési, tanulási lehetőség, a megfelelő fizetés, amivel mindenki elégedett és az is, hogy a kollégákkal is jól kijöjjünk. Ezt, a munkahelyi közösségépítést segíti elő a csapatépítés a Balatonon.

A csapatépítés a Balatonon nem új keletű dolog, mint ahogy maga a csapatépítés sem. A balatonpro.hu csapata hosszú ideje áll a cégek rendelkezésére és szervez felejthetetlen csapatépítő tréningeket. De nemcsak ebben, sok minden másban is lehet rájuk számítani. Na de kezdjük is az elején.

A csapatépítő tréningek jó pár évtizede kezdtek elterjedni hazánkban is. És míg kezdetben ilyen címszóval egy-egy hétvégi bulizás volt csak a tréning, mára már betölti azt a funkcióját egy ilyen megmozdulás, amiért voltaképp megszervezték. Mint ahogy a nevében is benne van, a csapatépítő tréning lényege, hogy összetartóbb, motiváltabb csapat álljon össze. Ma már nemcsak a multiknál, hanem a kisebb vállalatoknál is egyre népszerűbbek a csapatépítő tréningek. Ilyenkor játékos és kevésbé játékos feladatokkal találkoznak a munkahelyi közösségek. Izgalmas versenyhelyzetek jönnek létre, legyen szó akár egyéni, akár csapatversenyekről. Mindez kötetlenül, jó hangulatban. Ilyen programokat kínál a balatonpro.hu is.

A csapatépítés a Balatonon ideális a tökéletes helyszín miatt, hisz ugyan ki ne szeretné a Balatont. Ki ne töltené szívesen a napját a vízen vagy vízparton. A balatonpro.hu számos programot kínál a céges csapatépítő tréningekre, az egyik legfőbb a vitorlázás. Erre sem nyílik minden nap lehetősége az embernek, érdemes kihasználni azt, ha mégis van erre mód. A vitorlás csapatépítés nemcsak arról szólhat, hogy élvezzük a napfényt és a víz közelségét. Egy alapoktatás után akár 8-10 fős házi versenyek rendezését is vállalja a balatonpro.hu. Ha pedig véget ér a nap, az akár 50-100 fős hajókon lehetőség nyílik a nagyobb szabású csapatépítő programok lebonyolítására. A balatonpro.hu siófoki bázissal várja a céges rendezvényekre érkezőket, de ha más igény merül fel, akkor akár más településekről is lehetőség van az indulásra.

A vitorlázásnak az egyik nagy előnye, hogy nemcsak nyáron, a nagy melegben, csúcsszezonban van rá lehetőség, hanem kora tavasztól egészen késő őszig. Érdemes minden évszakban ellátogatni a Balatonra, a magyar tenger ugyanis más és más arcát mutatja minden évszakban.

Attól sem kell tartani, hogy az időjárás meghiúsítja a rendezvényt. Ilyenkor ugyanis a balatonpro.hu csapatának van egy B-terve. Olyan beltéri programok szervezése, melyek feledtetik a kinti esőt, vihart. Játékos beltéri programokkal ugyanúgy épület, motiválódhat a csapat. Ennek ugyanúgy hosszú távon érezhető a hatása később, már a munkahelyre visszatérve.

Akár a teljes csapatépítő tréning lebonyolítható szárazföldön, beltéren, ha éppen úgy alakul az időjárás, de erre még nem nagyon volt példa. A vitorlás csapatépítés mellett számos más hajós program is várja a cégeket, munkahelyi közösségeket.

Ilyen például a sárkányhajózás, amit szintén érdemes legalább egyszer az életben kipróbálni. A sárkányhajózásnál valóban együttműködésre, csapatmunkára van szükség. A dobos diktálja az ütemet, az evezősök pedig húzzák az evezőt. Minél erősebben, összehangoltabban. Már maga az, hogy valaki beül a sárkányhajóba, nagy élmény, hát még ha mindezt megfűszerezik egy kis versenyhelyzettel. A sárkányhajózás mellett szintén népszerű csapatépítő program a SUP-ozás. Ezt is lehet csak kikapcsolódásként űzni, de lehet versenyhelyzeteket is teremteni.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Egyéni és csapatversenyek, bójakerülés és így tovább. Erre is lehetőséget biztosít a balatonpro.hu, a csapatépítés a Balatonon felejthetetlen része lehet a SUP-ozás. Nyilván erre leginkább nyáron nyílik lehetőség, amikor már van elég meleg a víz ahhoz, hogy ne okozz gondot az, ha valaki belepottyan.

A csapatépítés a Balatonon tehát sok-sok élvezetes, kalandos élményt, programot kínál. A balatonpro.hu-val mindez profi módon lezajlik. Egy-egy ilyen tréning fontos egy cég életében. Hosszú időre feltölt energiával, valóban összekovácsolja a csapatot, akik motiváltabban, élményekkel gazdagabban végzik mindennapi munkájukat. Hosszú távon pedig munkaerő-megtartó is az, ha egy munkahelyen jó a közösség, jó a légkör.