A legjobb szakemberek az addiktológia terén is

Én abban hittem mindig is, hogy nem érdemes magunknak megjavítani, megoldani bizonyos dolgokat, amikre vannak szakemberek. Nem véletlen ugyanis, hogy a szakemberek a saját területük specialistái, ahol ugyan pénz fejében, de biztos megoldást adnak problémáinkra.

Nincs ez másképp az addiktológia esetén sem, ennek is megvannak a saját hozzáértői, akik például egy alkoholista személynek segítenek a felépülésben. Ilyen szakembereket lehet találni a Felépülőknél is a https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink oldalon. Hogy miért pont az alkoholizmus? Azért, mert sajnos egy barátomnak nemrég segítségre volt szüksége, hogy leküzdje alkoholproblémáit, és ekkor találtam rá a felepulok.hu-ra.

Először is érdemes valamit már az elején leszögezni: egy ilyen felépülési program bizony nem olcsó. Sőt, egyesek számára luxusnak is tűnhet, de én nem használnám ezt a kifejezést. Igenis megvan az ára annak, ha az ember mindentől elvonulva rábízza magát gyakorlatilag állandóan egy csapat szakértő emberre. Bizony a haveroméknak sem volt pénze mindent kifizetni egyben, de ekkor egy gyűjtést szerveztünk neki a barátok, családtagok körében, mivel az elhatalmasodó depresszió és alkoholizmus kezdte őt már teljesen maga alá gyűrni.

Szóval felmentem a https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink weboldalra, ahol fel is sorolják képekkel és titulusokkal megnevezve a Felépülők tagjait. Az az igazán különleges ebben a csapatban, hogy az addiktológiai szakemberek nem csak professzionális szinten értenek az alkoholbetegséghez, hanem azt személyesen (majdnem mindannyian) maguk is megtapasztalták. Ez azért is fontos, mert teljesen más, ha valaki úgy áll egy alkoholbeteghez, hogy maga is tudja, az éppen mit él át. És mind emellett ezek az emberek egy-egy terület valódi szakértői, van köztük például családterapeuta, pszichológus, és addiktológus-pszichiáter is, de részt vesznek a felépülési programban olyan “magánszemélyek” is, akik valójában tapasztalatokat tudnak megosztani a felépülés rögös útjáról.

Nekem, amikor ránéztem először a honlapra (azon belül is a https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink aloldalra), rögtön nagyon szimpatikus volt ez az egész. Úgy éreztem, hogy a haveromnak éppen erre van most szüksége, egy biztos és támogató közegre, amibe nem csak őt magát, de a családját is segítik a felépülés folyamatában. Hiszen a Felépülők valójában egy Családi Felépülési Központ, ami ugyanolyan hangsúlyt fektet a közvetlen környezetre, mint az alkoholproblémákkal küzdő egyénre magára.

Na de nem is magyarázom túl a dolgot, inkább elmesélem, mi történt, miután felkerestük őket. Augusztus végén meg is történt az állapotfelmérés, melyre előre egyeztetett időpontban ment a barátom családja. Ez a felmérés egyébként Budapesten és Veszprémben is elvégezhető, illetve létezik egyéni és családi konzultáció is, a haveromék végül az utóbbit választották.

A konzultáció elképesztő hasznos volt, utána szilárdult meg bennük az elhatározás, hogy bele szeretnének vágni a 28 napos felépülési programba. Két héttel később el is indult a program, amire az összegyűjtött pénzzel együtt már be is tudtak iratkozni.

Azóta a barátom már jó pár hónapja teljesen tiszta, hála a Felépülők csapatának. Ha érdekel titeket is, milyen szakemberekkel dolgoznak, nézzetek rá a https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink oldalra.