Sok jó szolgáltatás egy helyen

Cég-box – nektek egyébként mi volt az első dolog, ami a nevünkről beugrott? Nos, nekem ma már teljesen más ugrana be, mint korábban!…

Nemrégiben történt, hogy szakember-gyűjtő oldalakat kerestem, ahol szinte “egymás mellé” téve értékelnek az emberek bizonyos, hasonló szolgáltatásokat, így könnyű kiválasztani közülük a legmegfelelőbb társaságot, akikkel dolgoztatnánk valamit.

Valamelyik ilyen keresésem ment valahogy áldásosan “félre”, és egy új világ nyílt meg számomra! Mert megtaláltam a szekhelyszolgaltatas24.hu-t, ahonnan azt is megtudtam, miért van annyi cég Magyarországon egyetlen kistelepülésen jelen, mintha ez a település, Újlengyel maga lenne egy nagyobb “cég-box”. Népessége alig 2000 fő, mégis ezt a helyet szeretik az egyik legjobban a hazai cégek, így került hozzájuk a szekhelyszolgaltatas24.hu is, amely nagyon jól kiaknázza ezen helység előnyeit. Így találhattok rá a dologra, ha magatok informálódnátok az egészről: székhelyszolgáltatás budapest. Mármint magára a szolgáltatásra, a Googleben, mert természetesen Budapesten a székhelyszolgáltatás legalább annyira népszerű találmány, csak hát Budapest kevésbé alkalmas adóoptimalizálásra mondjuk. Mindjárt ez utóbbira is kitérek, de a konkrétumokhoz íme egy közvetlen link is, tehát: székhelyszolgáltatás budapest.

Budapesti ajánlatukon belül a legtöbb előnyt megkapjátok, amit az újlengyeli szolgáltatás is tartalmaz, kivéve a teljes IPA-mentességet. Azért érdemes Újlengyelbe bejegyeztetni a cégünket, mert az ottani önkormányzat nem szed be minden ilyen adót. Ez a saját maguk döntése, az pedig, hogy nekünk kell-e saját ingatlanban megtalálható székhely, az meg a miénk.

Én biztos nem ezzel foglalkoznék, maximum akkor, ha olyan speciális cégünk van, hogy az ilyesfajta adminisztrációt nem adhatjuk át a székhelyszolgáltatónak, hogy ők majd fogadják, szkenneljék a leveleinket stb. De persze ahány elgondolás annyiféle, így viszont nem lesz természetes költségünk sem, egy saját ingatlan fenntartása okán… Ahogy írtam, elektronikusan eljuttatnak mindent hozzánk, ami küldeménykényt oda érkezik a székhelyre, az esetlegesen előforduló hatósági intézkedések így nem a saját otthonunkban történnek meg, amiért hálás “lesz majd” a család, ha mi magunk is csak lakásunkként létező ingatlanba tudnánk saját tulajdonú céget bejelenteni. A székhelyszolgáltatás budapesti címmel pedig igencsak sokat dobhat a cégünk megítélésén akkor, ha munkánkat főleg a neten keresztül, valami eldugottabb helyről végezzük.

Akár kényszerintézkedések esetén, akár csak a céges hétköznapokban így mindenestül könnyebb a jogszerűséget és törvényességet megtartani. Nem léphet fel konfliktus, hisz pont az a szolgáltatás lényege, hogy szerződésben vállalja a székhelyszolgáltató, hogy az ő címén a cégünk jogszerűen van mindenkor bejelentve. Nem fordul elő félreértés az esetlegesen többségi ingatlan-tulajdonlás esetén, és annak sincs eleve jogi akadálya, hogy bármikor, akár azonnal székhelyet váltsunk. Mert erre minden ilyen jellegű jogi személynek lehetősége van.

Na szerintem már értitek, miért mondtam, hogy nagyot fordult velem a világ, és a gondolkodásom is mostanában. Ti tudtátok, hogy van ilyen, ráadásul sokan vesznek igénybe ilyen szolgáltatást? Én azonnal meg szeretném spórolni így az irodabérlést, mert rengeteg az egyéb kiadásunk most, és a dolgozóink a neten keresztül jól szervezhetően el tudják látni amúgy is a dolgukat. Még nem döntöttem Újlengyel, vagy Budapest között, de mindkettő előnyeit érdemes mérlegelni.